Građevinski proizvodi

Sektor građevinskih proizvoda nudi rešenja pogodna za različite zahteve: akustičku i termo izolaciju, oblaganje eksterijera, krovopokrivanje, armature i cevovode za enterijere i eksterijere.

SEKTOR GRAĐEVINSKIH PROIZVODA U SRBIJI

Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o., divizija Weber je danas u Srbiji jedan od najznačajnih snabdevača i proizvođača visoko kvalitetnih termoizolacionih maltera, izolacionih sistema, boja, ravnajućih i samonivelišućih podnih masa, lepkova za obloge i pločice i hidroizolacionih masa

 

Kompanija Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o. je trgovinski predstavnik vodećeg svetskog prozvođača cevovodnih sistema od duktilnog liva Saint-Gobain PAM, koji proizvodi livene proizvode već duže od sto godina i bio  je prvo preduzeće na svetu koje je uvelo proces prozvodnje duktilnog liva u industrijskim razmerama. Sa svojim timom visoko specijalizovanih stučnih tehničkih radnika ima najbolje pretpostavke da nastavi u započetom trendu povećanja udela duktilnog liva za vodovode i kanalizacije na srpskom tržištu.

Kompanija Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o., divizija Isover je proizvođač termo, akustičkih i protivpožarnih izolacija. Isover nudi i proizvode od ekspandiranog polistirena i tako je postao firma koja na srpskom tržištu nudi najširi asortiman termo, zvučne i protivpožarne izolacije najboljeg kvaliteta.

Kompanija Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o., divizija Ecophon se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom akustičkih proizvoda i sistema, koji doprinosi stvaranju dobre radne sredine povećanjem udobnosti i učinka ljudi. 

Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o, sektor Rigips nudi ne samo građevinski materijal proveren dugogodišnjom praksom, nego i savršen građevinski sistem. Svi proizvodi su prvoklasnog kvaliteta - od gipskartonskih sistema do maltera i suvih estriha, izrađeni od ekološki neškodljivih prirodnih sirovina. U potpunosti se mogu reciklirati i ni kao otpad ne ugrožavaju životnu sredinu.

SEKTOR GRAĐEVINSKIH PROIZVODA  U SVETU

Gips: sistemi suve gradnje sa gipskartonskim pločama koji se upotrebljavaju za izvođenje u enterijeru: spušteni plafoni, pregradni zidovi, oblaganje zidova, podni sistemi, zaštita od požara, termo i zvučna zaštita, završni radovi, malteri… 

Izolacije: staklena vuna, mineralna vuna.

Cevovodi: modularne livene cevi korišćene za dopremanje pijaće vode, vlaženje, za sanitarne svrhe, kišnu kanalizaciju i sličnu namenu.

Kompanija Saint-Gobain koristi sve pogodnosti koje pruža sektor Građevinskih proizvoda sa svojim navedenim markama i strateškim položajem.

OSNOVNI PODACI

Saint-Gobain je vlasnik i korisnik 75 podzemnih i površinskih rudnika gipsa (gde se eksploatiše sirovi gips za proizvodnju gips-kartonskih ploča i ostalih proizvoda. 

Kompanija svake godine isporučuje više od 40 000 km livenih cevi u više od 100 zemalja.

Kompanija Isover izoluje svaku treću kuću u Evropi.