Inovacije održivog stanovanja

Grupa Saint-Gobain je svetski lider na habitat tržištima, znači na tržištima koja nude održivo stanovanje. Saint-Gobain je jedna od najinovativnijih firmi na svetu, koja donosi unikatna rešenja za multikomforne domove. Na osnovu svojih istraživačkih programa proizvodi Saint-Gobain obezbeđuju unikatna rešenja za životnu udobnost u enterijerima kuća, stanova, kancelarija i javnih prostora.

MULTI-KOMFORNA KUĆA

Multikomforna kuća proizilazi iz koncepta pasivnog doma i vodi ka optimalnom predlogu stanovanja. Ovaj način stanovanja dosledno uzima u obzir ekološke, ekonomske i socijalne faktore, nudi najbolju toplotnu udobnost, uključujući i odličnu akustiku i estetiku. Sastavni deo je i odličan kvalitet izmene vazduha u enterijeru, protivpožarna zaštita i sigurnost u očuvanju visoke fleksibilnosti projekta izgradnje.

 

NI VRUĆE NI HLADNO

Radovaće vas temperatura prostorije od 20 do 23°C tokom cele godine. Naučno je dokazano da je upravo to idealna temperatura za odmor i efektivan rad. I to veći deo godine bez bilo kakvog grejanja.

 

    

CEO DAN MOŽETE DA DIŠETE DUBOKO

 I ljudi koji pate od alergija u multikomfornoj kući će uvek imati dovoljno svežeg vazduha. I to zaslugom komfornog ventilacionog sistema koji je sastavni deo osnovne opreme pasivnih kuća. Radi po sličnom principu kao ljudska pluća.  Neprekidan tok filtriranog svežeg vazduha stalno održava njegov visok kvalitet bez prašine, polena i aerosola. Korišćen vazduh se istog trenutka odvodi napolje. I na isti način dolazi do distribucije toplotne energije i razmene toplote u celoj kući. Bezbedna gradnja garantuje dug vek trajanja. Konačno, ove osobine imaju pozitivan uticaj na sam objekat. Zahvaljujući idealnoj vlažnosti svežeg vazduha sprečava se vlaženje konstrukcije, koje u budućnosti može značiti njeno oštećenje. To obezbeđuje visoku tržišnu vrednost u slučaju prodaje kuće. 

IZGRAĐEN SA SVIM POGODNOSTIMA I ISTOVREMENO SA ENERGETSKIM DOBICIMA

 

U prvom redu, najjeftinija energija je ona koju ne potrošimo. Ne mora da bude proizvedena, dostavljena niti plaćena. Prirodno, nema ni štetne efekte na čoveka ni na životnu sredinu. to je osnovni koncept pasivnih kuća. Zbog toga što dovoljna količina toplote ostaje u kući, konvencionalni aktivni način grejanja prostorija je većinom nepotreban. Ovo štedi energiju i troškove. To je primetnije u vezi sa stalno rastućim cenama nafte i gasa i njihovim ograničenim izvorima. Zahvaljujući jednostavnoj tehničkoj opremi multikomforna kuća ima veoma niske troškove održavanja.

RAČUNAJTE NA UŠTEDU ENERGIJE DO 75 %

 

U poređenju sa tradicionalno građenim novim kućama treba reći da su potrebe za grejanjem u pasivnim kućama manje za više od 75 %. A u poređenju sa starim zgradama ušteda može da bude do 90 %. U hladnim zimskim danima prostorija površine 20 m2 može da se zagreje pomoću 10 čajnih sveća ili dve sijalice od 100 vati.

STANDARD PASIVNE KUĆE DAJE SLOBODU KOJU ĆETE ŽELETI

Pasivna kuća se ne razlikuje po izgledu, nego po kvalitetu unutrašnje sredine. Zbog toga može da bude realizovan bilo kakav izled zgrade. To dokazuje broj realizovanih objekata koji raste svake godine. Može to da bude porodična kuća, ali i industrijski kompleks. Naći ćete školu, crkve ili na kraju planinsku kolibu. Već duže vreme pasivne kuće nisu samo privilegija modernih novogradnji. Raste broj starijih i istorijskih objekata čije renoviranje je zasnovano na principima pasivnih kuća.