Inovativni materijali

Sektor ima pristup ka jedinstvenom portfoliju materijala i procesa primenjenih prilikom izgradnje stambenih zgrada i u industriji

SEKTOR INOVATIVNIH MATERIJALA U SRBIJI

Saint-Gobain ADFORS nudi kompleksna, razrađena, visoko inovativna i adaptibilna rešenja za industrijske objekte i sisteme zgrada. ADFORS proizvodi tekstil koji koriste industrijske firme za ojačanje proizvoda ili materijala (tehničke tkanine) ili građevinari direktno na građevinama (građevinski proizvodi za zgrade i geotekstil). Dugogodišnje iskustvo u sektoru tehnologije stakla i vlakana omogućava kompaniji ADFORS da dostavlja rešenja za korisnike koji traže cenovno dostupna inovativna rešenja za ojačanje.

Saint-Gobain Abrasives, vodeći svetski proizvođač abraziva, koji jedini proizvodi sva tri glavna tipa abraziva; Vezane alate (s keramičkim i organskim vezivom), brusiva na podlozi i dijamantske alate. To je podržano izuzetnom tehnologijom, kompletnim i inovativnim proizvodnim linijama, nepobitnom reputacijom u oblasti kvaliteta i bezbednosti i iskusnim, posvećenim i zainteresovanim ljudima.

SEKTOR INOVATIVNIH MATERIJALA U SVETU:

Oblast visoko efikasnih materijala nudi široku paletu inovativnih tehnologija za tri osnovna tipa materijala: keramika, polimeri visokih performansi i proizvodi od staklenih vlakana.

Divizija Saint-Gobain Glass (ravno staklo) proizvodi niz visoko efikasnih proizvoda s gledišta uštede energije, zaštite životne sredine, komforne upotrebe i estiteke.

OBLASTI SEKTORA INOVATIVNIH MATERIJALA:

Abrazivi

Keramički materijali

Plastične mase

Tehničke tkanine

Proizvodnja ravnog stakla

Obrada stakla za građevinsku industriju i domaće potrošače

Obrada stakla za automobilsku industriju i javni prevoz

Rešenje za solarnu energiju

Sektor Inovativni materijali predstavlja svetski broj jedan među evropskim kompanijama u svim navedenim oblastima.

OSNOVNI PODACI:

Više od 65% budžeta Grupe za istraživanje i razvoj

Više od 60 hiljada zaposlenih u 45 zemalja

Kompanija Saint-Gobain isporučuje izolaciono staklo za svaku treću stambenu zgradu u Evropi

Kompanija Saint-Gobain isporučuje staklo za svaki drugi automobil proizveden u Evropi