Proizvodne hale i industrija

Za izgradnju i rekonstrukciju proizvodnih i industrijskih objekata nudimo čitav niz rešenja usmerenih prvenstveno na uštedu energije, zvučnI i svetlosni komfor i kvalitetne cevovodne sisteme.

REŠENJA SAINT-GOBAIN ZA PROIZVODNE HALE I INDUSTRIJU

1 KROV

ISOVER nudi sistemska rešenja za kose i ravne krovove, uključujući VARIO foliju i pribor, za sistem zaštite od vlage. Izolacioni materijali mogu biti rolne ili ploče od mineralne vune (staklene, kamene i Ultimate). Posebno ističemo proizvod UNI 4+ za izolaciju između rogova, kod kosih krovova, koji se zbog svoje visoke elastičnosti odlikuje odličnim prijanjanjem uz rogove, pa tako pruža maksimalnu toplotnu, zvučnu i protivpožarnu zaštitu.

PAM - sistem za sakupljanje i odvođenje kišnice sa ravnih krovova vakumom.

SG STAKLO  - stakla sa premazom protiv sunca, koja imaju neutralni izgled a funkcionišu kao zaštita od sunca i izolacija koja sprečava odlazak toplote iz prostorije.

2 PODOVI

ADFORS - rešetkaste tkanine od staklenih vlakana za podne košuljice bez pukotina. Mala težina ne opterećuje strop, eliminiše podignute uglove tokom učvršćivanja, a u poređenju sa konvencionalnom mrežom za temelj je lakši.

Za poboljšanje zvučne izolacije između etaža koriste se izolacione ploče od ISOVER mineralne - kamene i staklene vune. U prizemlju potrebno je izolovati i toplotno - uz korišćenje ekstrudiranog polistirena (XPS), a tamo gde postoji veliko mehaničko opterećenje, potrebno je koristiti XPS, koji može da nosi do 70 tona po m2.

WEBER – nudi rešenja za podove kao što su samonivelišuće mase weber.niv razilit, weber.niv razilit plus, izuzetno glatke strukture. Pored toga, u ponudi se nalazi i širok spektar lepkova za keramiku, mermer, mozaik...Između ostalog, izdvajaju se lepkovi weber.col flex i weber.col profi – revolucionarno rešenje proizvedeno tehnologijom bez prašine, koje čuva zdravlje i daje čistije radno okruženje majstorima.

SG STAKLO - slojevito sigurnosno staklo se sastoji od dva ili više slojeva stakla, spojenih folijama. 

3 FASADA

ISOVER nudi izolacioni materijali za izolaciju kontaktnih fasada,  u slučaju povećanih zahteva za zaštitu od požara,  Isover kamene vune (Isover Facade).

Posebno inovativno rešenje od staklene vune za izolaciju kontaktnih fasada, sa odličnim stepenom zaštite od požara, je proizvod Isover CLIMA 34. Ovaj proizvod zbog svoje posebno isprepletene strukture vlakana ima sva potrebna mehanička svojstva, osigurava odličnu zvučnu izolaciju, a poseduje i najvišu A-klasu negorivosti.

Proizvodi od mineralne staklene vune, kao npr. Isover SUPER-VENT i Isover X60 VN se mogu koristiti i kao odlično rešenje za sisteme ventilisanih fasada, gde su izolacioni sloj i završni paneli izloženi pogledima.

WEBER – nudi širok spektar sertifikovanih sistemskih rešenja za fasade. Kompanija poseduje inovativno rešenje, webertene AquaBalance – tanki završni fasadni sloj koji je idealan za regulaciju vlage i suzbijanje mikroorganizama. Izdvaja se i webertene extraclean – inovativni malter sa hidrofobnim dejstvom. Svi termoizolacioni sistemi poseduju desetogodišnju garanciju i ETA su sertifikovani.

SG STAKLO - staklo za zaštitu od sunca koje se koristi u slučaju potrebe da zgrada ima veoma reflektni izgled. Materijal stakla može da bude obojen u zeleni ili bronzani odsjaj.

ADFORS - rešetkaste tkanine od staklenih vlakana (mrežice) obezbeđuju prevenciju pukotina, zaštitu izolacionog sistema kao i prevenciju pukotina pri sušenju košuljice.

4 PREGRADE

ISOVER izolacija namenjena je za sisteme suve gradnje i uključuje proizvode u rolnama od staklene mineralne vune, ISOVER AKUSTO. Puna ispuna šupljine pregradnog zida odgovarajućim slojem mineralne vune doprinosi poboljšanju zvučne karakteristike Rw pregradnog zida.

RIGIPS – zidovi sa vatrootpornim gipskartonskim pločama sa limitiranom visinom od 15,46 m.

SG STAKLO - sistem zvučno izolacionih staklenih pregrada. Akustičko staklo omogućava smanjenje buke za 48 dB.

ADFORS - otporne na habanje tapete od staklenih vlakana, koje mogu da imaju mogućnost da se farbaju, da apsorbuju formaldehid ili da se obrađuju sredstvom protiv plesni i bakterija.

5 PLAFONI

RIGIPS - protivpožarni, akustični i plafoni otporni na bakterije i buđ, pogodni za sanitarne čvorove i područja sa visokim stepenom vlage. Ploče sa jedinstvenom ACTIV'AIR tehnologijom doprinose kvalitetu unutrašnjeg vazduha uklanjajući formaldehid. Casoprano plafoni su najprodavaniji Rigips kasetni plafoni zbog vrhunskog kvaliteta i najpovoljnije cene. Gyprex BIO Acepta je specijalan proizvod namenjen „čistim sobama“ u bolnicama i industrijskim objektima za proizvodnju hrane, lekova, kao i školama, hotelskim kuhinjama, itd.

ECOPHON - rešenje za plafone obuhvata razne projekte sistema akustičkih plafonskih sistema spuštenih celom površinom, a napravljenih od staklenih vlakana velike gustine široke linije proizvoda Ecophon HygieneTM.

Korišćenjem ISOVER izolacije u obliku mineralnih plafonskih ploča, Isover značajno povećava ukupne akustične efekte spuštenog plafona. Minimalna preporučena debljina izolacije je 5 cm, ali za optimalno funkcionisanje preporučene debljine su 8-10 cm, u zavisnosti od korišćenja plafona. Moguće je koristiti više različitih Isover proizvoda, izolacija u obliku ploče ili rolni (AKUSTO, DOMO, X60 VN), zavisno od zahtevanih karakteristika konstrukcije plafona.

6 UNUTRAŠNJE ZASTAKLJIVANJE

VETROTECH - sigurnosna kaljena stakla s jednim ili nekoliko međuslojeva od gela. Ovaj prozvod zadovoljava visoke zahteve protvpožarne zaštite. Ima veliku mehaničku čvrstoću i otpornost na UV zrake. CONTRAFLAM je moguće primeniti u enterijeru kao obično staklo ili i u eksterijeru kao izolaciono staklo.

7 PROZORI

SG STAKLO- prozorska stakla koja pružaju maksimalnu uštedu toplote. Spoljašnja i unutrašnja stakla s premazom Planitherm® ONE, vrednost Ug = 0,4 W/m2 K.

8 VRATA

SG STAKLO - široka ponuda ornamentnih stakala za izradu vrata celih od stakla Securit®, namenjenih za ispunu građevinskih otvora već postojećih ili novih.

9 UGRADNJA SISTEMA ODVODA OTPADA, VODOVODA I VENTILACIJA

Isover je pripremio kompletne sisteme za izolaciju kružnih ili pravougaonih cevi, industrijskih dimnjaka, kamina, kao i za druge posebne namene. Novitet su takođe protivpožarni sistemi od mineralne vune ULTIMATE.

Posebno ističemo CLIMAVER, kaširane ploče od mineralne vune, koje služe za izradu pravougaonih klima kanala. Izvrsna zvučna apsorpcija, uz odlična mehanička svojstva i niski stepen propuštanja vazduha su karakteristike koje u svim segmentima nadmašuju metalne ili kanale iz penastih materijala.

PAM - cevovodi od duktilnog liva za razvode pod pritiskom pijaće, tehničke  i reciklirane vode ili za odvod pod pritiskom ili gravitaciono, otpadnih voda i na drugi način zagađenih voda, voda sa sadržajem abrazivnih čestica, slane vode, kao i za rashladne sisteme i dovode za hidroelektrane. Za protivpožarne razvode vode nudimo liveni cevovod sa FM atestom za zaštitu cevovoca od zamrzavanja.

10 ODVOD KIŠNICE

PAM - sistem od livenog gvožđa sa račvama u standardnom i istorijskom obliku. Kišnicu je potrebno odvoditi u gravitacionom i režimu pod pritiskom uz korišćenje cevovoda od livenog gvožđa s račvama i bez račvi unutar i van zgrade.

11 TEMELJI I PODRUMI

ISOVER - Za ovu namenu koristimo ekstrudirani polistiren XPS. Moramo ga koristiti tamo gde je vlažno i ne možemo upotrebiti standardne vrste izolacija. Zbog toga se on koristi za izolaciju podzemnih zidova i temelja, naročito kod većih dubina temelja, jer je znatno čvršći od ostalih vrsta izolacija i otporan je na vodu.

WEBER – hidroizolacioni premazi za podrume i spoljnu zaštitu struktura ispod površine zemlje. Jednokomponentne hidroizolacije (webertec D-fix, webertec D-flex) koje su izuzetno praktične, a služe za hidroizolaciju strukturnih komponenti područja u dodiru sa zemljom (podrum, suteren, temeljna ploča). I u ovom segmentu Weber nudi inovativno rešenje, najbolje od Webera, webertec superflex D 2.

12 OSTALO

PAM - poklopci i rešetke od livenog gvožđa  za kanalizacione šahtove i ispusti za kišnicu s mogućnošću ugradnje brave za sprečavanje neovlašćenog manipulisanja ili sa sopstvenim logom. Sistem pravouglih trapezastih poklopaca u mnogo različitih dimenzija. Sistem podzemnih rezervoara protivpožarne vode (1 cev DN 2000 = 25m3 vode).

SG STAKLO - obloge za zidove u blizini izvora toplota od materijala na koji je naneta keramička boja prema nijansi RAS. Integrisano, skoro nevidljivo zagrevanje stakala.