Toplota doma i ušteda energije

Idealnu toplotu naše sredine u stvari ne osetimo. Ali ako nam je mnogo toplo ili hladno, to trenutno privuče našu pažnju

U multikomforni dom ne morate dugo da se useljavate, jednostavno zato što vam ništa neće nedostajati. 

 

NAŠE REŠENJE ZA TOPLOTNU PRIJATNOST

Saint-Gobain je svetski lider na tržištu termoizolacije građevinskih objekata. Radi se o izolaciji temelja, fasada, plafona, krovova, podruma i sl. Isporučujemo rešenja za sve tipove građevina, naši proizvodi su sertifikovani i ispunjavaju one najviše zahteve investitora i arhitekata. Ne radi se samo o proizvodima tipa polistiren, nego takođe i o bazaltnoj i staklenoj vuni ili izolacionim staklima. Naš cilj nije samo ušteda energije za grejanje nego prvenstveno pružanje toplotne udobnosti u enterijerima, gde se zimi neće ukućani mrznuti a leti im neće biti vruće.

Za kose krovove nudi, osim sistemskih rešenja koja obuhvataju npr. izolaciju iznad krovnih greda, folije i dodatke za zaštitu od vlage ili sistem za izolaciju pohodnog tavana,  staklenu I kamenu vunu u pločama ili rolnama. Za ravne krovove, preporuka su proizvodi od kamene vune,  specificno sečene kose ploče i klinovi Isover. Specijalno rešenje za ozelenjavanje krovova su ploče s vegetacijom. Za izolaciju podova iznad zemljišta su pogodni penasti polistireni.

 

Isover je broj jedan takođe za izolaciju fasada. Proizvodi za izolaciju kontaktnih i vetrenih fasada. Izolacija kontaktnih fasada I u slučaju povećanih zahteva za zaštitu od požara, kod zgrada visine iznad četiri etaže, izolacioni sistemi od mineralne kamene vune. Za specifične arhitektonske dizajne, proizvodi od mineralne staklene vune, za sisteme ventilacionih fasada -  sistemi sa vazdušnim slojem. Inovativno rešenje od staklene vune za izolaciju kontaktnih fasada je proizvod Isover CLIMA 34. Ovaj proizvod zbog svoje posebno isprepletane strukture vlakana ima sva potrebna mehanička svojstva, osigurava odličnu zvučnu izolaciju, i najvišu A-klasu negorivosti

Izolacija namenjena za sisteme suve gradnje uključuje proizvode u rolnama od staklene mineralne vune. Puna ispuna šupljine pregradnog zida odgovarajućim slojem mineralne vune, doprinosi poboljšanju zvučne karakteristike Rw pregradnog zida

Rešenja za poboljšanje zvučne izolacije podova. Za poboljšanje akustike između etaža, ugradnjom izolacionih ploča od mineralne staklene ili kamene vune protiv udarne buke . U prizemlju je potrebno izvesti dodatnu toplotnu I hidro izolaciju koristeći ekstrudirani polistiren (XPS).

Izolacija temelja - za ovu namenu koristimo ekstrudirani polistiren XPS. Moramo ga koristiti tamo gde je vlažno i ne možemo upotrebiti standardne vrste izolacija. Zbog toga se on koristi za izolaciju podzemnih zidova i temelja, naročito kod većih dubina temelja, jer je znatno čvršći od ostalih vrsta izolacija i otporan je na vodu.

ISOVER kompletni sistemi za izolaciju okruglih ili pravougaonih cevi, industrijskih rezervoara, dimnjaka, kamina, kao i za druge posebne namene. Novitet su takođe protivpožarni sistemi od specifične mineralne vune ULTIMATE. Posebno ističemo CLIMAVER, kaširane ploče od mineralne vune, koje služe za izradu pravougaonih klima kanala. Izvrsna zvučna apsorpcija, uz odlična mehanička svojstva i niski stepen propuštanja vazduha su karakteristike koje u svim segmentima nadmašuju metalne ili kanale od penastih materijala.

Za fasade je idealno rešenje proizvođač fasadnih sistema i rešenja Weber koji nudi široku skalu sertifikovanih sistemskih rešenja za stambenu izgradnju. Za uštedu energije Weber nudi sisteme sa raznovrsnim završnim slojevima, od osnovnih kao što su akrilni i mineralni, pa sve do premijum i inovativnih rešenja, koja imaju izuzetne karakteristike paropropusnosti i toplotne provodljivosti. Weber nudi i rešenja koja sprečavaju pojavu mikroorganizama na fasadama, webertene AquaBalance, i rešenja koja imaju samočisteći efekat te tako regulišu vlažnost na samoj površini, webertene ExtraClean.

Za staklene fasade SG STAKLO isporučuje rešenje u obliku izolacionog trostrukog stakla s ugrađenom žaluzinom između stakala za dinamičko regulisanje prodiranja svetlosti i toplote kroz staklo. Tu su još i stakla sa premazom protiv sunca, koja imaju neutralni izgled i funkcionišu kao zaštita od sunca i izolacija koja sprečava gubitak toplote iz prostorije.

Sastavni deo strategije održivog stanovanja je da se ponude takva rešenja koja će uspeti da očiste vazduh ili odstrane plesni ili neželjene supstance iz unutrašnje sredine objekata. Radi se o veoma inovativnim rešenjima, koja su rezultat rada naših istraživačkih timova širom sveta.

Divizija Rigips proizvodi i isporučuje gips-kartonske ploče s tehnologijom Activ'Air. Radi se o inovativnom i trajnom rešenju za poboljšanje kvaliteta vazduha u vašoj kući ili kancelariji. U drugom planu tehnologije Activ'Air se krije specifična komponenta, koja nema nikakav negativan uticaj na životnu sredinu. Efikasna supstanca u pločama Activ'Air odstranjuje štetni formaldehid tako što ga promeni u neškodljive inertne supstance. Radi se o konačnom i nepovratnom procesu. Activ'Air trajno odstranjuje čak 70 % formaldehida iz vazduha. Activ'Air ne gubi efikasnost ni nakon uređenja površine krečenjem ili stavljanjem tapeta od uobičajenih materijala koji dišu. Nezavisne laboratorije potvrđuju da tehnologija Activ'Air ne izlučuje povratno formaldehid u vazdušnu sredinu. Komponenta Activ'Air je efikasna tokom najmanje 50 godina.

Slično rešenje, koje odstranjuje formaldehid iz unutrašnje sredine, nudi Adfors u obliku tapeta koje se kreče NOVELIO®CleanAir. One apsorbuju i permanento "gutaju" 70% formaldehida iz vazduha i to i preko nekoliko nanosa akrilne boje. Njihov efekat se uočava odmah i trajan je. Tako čine idealno rešenje za javne prostore, kakvi su na primer, škole, zdravstvene ustanove i stambene zgrade.

Sva akustička rešenje Ecophon, naročito za škole, bolnice, kancelarije i industrijske objekte doprinose stvaranju dobre radne sredine povećanjem udobnosti i učinka ljudi. Boja na bazi vode ima tako niske emisije tečnih organskih supstanci, da je dostigla najviši stepen klasifikacije A+ (veoma niska emisija), u Francuskoj. Mnogo vremena i truda je poklonjeno oblasti higijene, gde je uložen napor da se stvori takva struktura materijala, koja ima prirodnu odbranu od bakterija - bez korišćenja antibakterijskih hemikalija.

Isover nudi unikatno rešenje za zelene krovove. Osnova sistema krovova s vegetacijom su paneli od specijalnih mineralnih vlakana, namenjeni za direktno gajenje biljaka, umesto zemlje. Najveća pogodnost ovog načina ozelenjavanja je znatno manja težina nosećih konstrukcija, bolje ekonomisanje s vodom na krovu, termoizolacione funkcije i celokupno pojednostavljenje i pojeftinjenje krovova s vegetacijom.