Vizuelni / svetlosni komfor igra u našim životima neophodnu ulogu. Ima uticaj na našu psihu, zdravlje i efikasnost. Bez svetla ne možemo da živimo. Već dugo živimo u vremenu kada većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorijama i ostajemo budni i kada padne mrak i tako koristimo veštačko svetlo svakog dana. Pri tome, prirodno dnevno svetlo je bukvalno neophodno za život, utiče na naš ritam spavanja, mnoge metaboličke procese u telu i naše zdravlje u celini.

NAŠE REŠENJE ZA SVETLOSNU UDOBNOST

Zvačaj prirodnog osvetljenjaSaint-Gobain je tradicionalno povezan s proizvodnjom stakla. Njih ćete danas naći u enterijerima na prozorima mnogih proizvođača, staklenim kancelarijskim fasadama, stambenim i poslovnim zgradama, na krovovima porodičnih kuća i slično. Ova rešenja optimizuje pristup svetla tamo gde je potrebno da se zatamni, sprečavaju prodiranja sunčevih zraka u enterijer, a s druge strane, tamo gde potrebno svetlo, uspevaju da ga dovedu. Sva ta invetivna rešenja nudi divizija Saint-Gobain Glass.

Pravilna kombinacija prirodnog i veštačkog svetla

Saint-Gobain Glass je jedan o najvećih isporučilaca rešenja za rezidencijalnu i nerezidencijalnu izgradnju. Proizvodi i isporučuje izolaciono trostruko staklo s integrisanom žaluzinom između stakala za dinamičko regulisanje prodiranja svetla i toplote kroz staklo. Takođe nudi izolaciono trostruko staklo s maksimalnom propusnošću svetla i velikim dobitkom toplote. Propustljivost svetla kod tog stakla je 73%, solarni faktor g=62 %, vrednost Ug = 0,8 W/m2K.

Pravilno osvetljeni objekti

Još jedno rešenje Saint-Gobain Glass je samočisteće staklo na kome je skoro nevidljiv premaz. Zato je veoma transparentno i ne menja percepciju boja. Toplotnim ojačanjem povećana mu je otpornost i bezbednost. Voda se po njegovoj površili bolje sliva, što sprečava stvaranja vodenog kamenca i pojave mrlja. 

 

Za regulisanje sunčeve svetlosti Saint-Gobain Glass isporučuje stakla za eksterijer sa premazom za zaštitu od sunca, koja imaju neutralni izgled i funkcionišu kao zaštita od sunca i izolacija koja sprečava gubitak toplote iz prostorije. S druge strane, za sprečavanje pristupa svetla, odnosno obezbeđenja privatnosti prostora, proizvodi slojevito staklo s folijom od tečnih kristala PRIVA-LITE, koje omogućava trenutni prelazak iz providnog u neprovidno stanje.

Osvetljenje enterijera obezbeđuje sigurnosno staklo s folijama u boji sa širokom paletom nijansi, providnoj i prozirnoj varijanti. Upotreba u enterijeru za pregrade, rukohvate ili vrata ili kao izolaciona stakla fasada ili spoljašnjih nadstrešnica.

Saint-Gobain Glass takođe nudi širok asortiman ornamentnih stakala za proizvodnju staklenih vrata namenjenih za ispunjavanje građevinskih otvora, kako već postojećih, tako i novih.

Za izrazito sprečavanje pristupa sunčeve svetlosti u enterijer Saint-Gobain Glass isporučuje staklo protiv sunca, koje se koristi u slučaju potrebe za veoma velikom refleksijom izgleda zgrade. Staklo u masi može da bude obojeno u zeleni i bronzani odsjaj.