O nama

Image
kompanija

1

kompanija

Image
brend

6

brendova

Image
fabrika

2

fabrike

Image
zaposleni

120

zaposlenih

SAINT-GOBAIN U SRBIJI

Saint-Gobain beleži prve poslovne aktivnosti u Srbiji 1996. godine, otvorivši lokalno predstvavništvo kompanije Saint-Gobain Rigips Austrija.

2002. godine osnovano je osnovano je pravno lice Isover Jugoslavija d.o.o. čime je ozvaničen ulazak Isover mineralne vune na tržište regiona.

Weber ulazi na srpsko tržište 2007. godine akvizicijom nekadašnje apatinske fabrike „Elba“. Na osnovu akvizicije fabrike „Karbon“ u Topoli 2012. godine, Weber dodatno ojačava tržišno učešće u Srbiji i regionu.

Strategijom Grupe pod nazivom „Transform & Grow“, poslovne aktivnosti brendova Isover, Rigips i Weber su se vremenom sjedinile, da bi krajem 2022. kompanija u Srbiji ozvaničila zajednički tržišni nastup sva tri brenda, u želji da sinergetskim efektom među brendovima doprinese razvoju moderne i održive granje u regionu.

 

Čime se ponosimo?

➜  Negujemo tradiciju dužu od tri i po veka.

➜  Grupa zapošljava preko 166.000 zaposlenih u 76 država i ujedno smo jedan od najvećih poslodavaca u klasteru Istočne Evrope.

➜  Pripadamo grupi Top 100 najinovativnijih kompanija na svetu, na osnovu inovativnih rešenja koja su razvijena u 8 istraživačkih centara i preko 800 proizvodnih pogona širom sveta, od kojih su dve fabrike u Srbiji.

➜  Nekoliko godina zaredom zaslužujemo priznanje Top Employer Global.

➜  Kao društveno odgovorna kompanija, obavezali smo se na potpunu karbon neutralnost do 2050. godine.

➜  Podržavamo rad brojnih udruženja i neprofitnih organizacija, sa željom da obezbedimo bolju budućnost budućim naraštajima u lokalnoj srednini, te opravdamo epitete odgovornog poslodavca i dobrog „komšije“.

Image
Naša strategija

Društvena odgovornost

Image
Naša misija

Naša misija

Image
TOP poslodavca

Saint-Gobain brendovi u Srbiji

Description
Proizvodi materijale za ojačanje u gradnji – tehnički tekstil i mreže za građevinarstvo, infrastrukturu, automobilsku industriju i sl. (asfaltne mrežice, mrežice za fasadu, tapete sa staklenim vlaknima i sl.).
Description
Svetski lider za građevisnku i tehničku izolaciju od mineralne vune.
Description
Kompletan asortiman abrazivnih rešenja.
Description
Građevinski rešenja budućnosti zasnovana na sistemima suve gradnje.
Description
Auto stakla
Description
Materijali za završne građevinske radove – fasadni sistemi, hidroizolacija, unutrašnji program, lepkovi za pločice i dr.