Brand
Lepkovi za pločice

webercol flex plus

webercol flex plus je izuzetno fleksibilan i snažan lepak za keramiku, sive boje, fine granulacije i jake čvrstoće, sačinjen od cementa, kvalitetnog dunavskog peska i aditiva, obogaćen polimerima.

Pročitaj više
Read less
Fleksibilno
Lako nanošenje/ugradnja
Podno grejanje
Povećana nosivost
Premium

Opis proizvoda

webercol flex plus je izuzetno fleksibilan i snažan lepak za keramiku, sive boje, fine granulacije i jake čvrstoće, sačinjen od cementa, kvalitetnog dunavskog peska i aditiva, obogaćen polimerima.

webercol flex plus je lepak sa izuzetnim tehničkim karakteristikama, pogodan za širok spektar oblasti upotrebe uključujući i primenu ispod površina pločica stalno izloženih vodi (bazeni, rezervoari i sl.). Koristi se za lepljenje svih vrsta pločica na sve cementne podloge, na kritične podloge (drvo, staklo, druge slaboupojne i neupojne podloge), za podno grejanje, za sve podloge sa visokim statičkim i dinamičkim opterećenjem. Zbog sposobnosti da trpi visoka termička opterećenja (do 70°C) preporuka je da se koristi kod lepljenja tamnih pločica koje su direktno izložene uticaju sunca.

Prednosti proizvoda

  • Izuzetna fleksibilnost i snaga
  • Za velika statička i termička opterećenja
  • Za problematične podloge i velike pločice
 

Pakovanje

Articles information
Težina (kg) Pakovanje Paleta (kg) Potrošnja (kg/m²)
Težina (kg)25 Pakovanjenatron džak Paleta (kg)1200 Potrošnja (kg/m²)2 - 5

Dokumenti

Selektuj sve
Bezbednosni list
Deklaracija o performansama
Izveštaj o ispitivanju
Tehnički list

Uputstvo za primenu

Priprema lepka

webercol flex plus se priprema tako što se sadržaj džaka 25kg dodaje u 6,25 l koji se potom meša električnim mikserom dok ne nestanu grudvice. Nakon prvog mešanja, sačeka se oko 5 minuta da lepak nabubri u posudi, a zatim se još jednom razmeša da se masa ujednači. 

Nanošenje lepka

Dobro razmešan lepak je fin, bez granulacije i lako se zahvata gletaricom. Lepak se čeličnom nazubljenom gletaricom nanosi na podlogu. Otvoreno vreme za rad je 15 minuta, a materijal je pogodan za upotrebu do 2 h nakon otvaranja džaka. 

Šta nakon nanošenja

Fugovanje je moguće nakon minimum 3 dana od nanošenja lepka i to fug masom webercolor comfort ili webercolor premium. 

Potpuno statičko opterećenje može da se vrši nakon 14 dana, a dinamičko nakon 28 dana.