Brand
Mase za izravnavanje

webermur gletofix

webermur gletofix je fabrički pripremljen suvi tip glet mase na bazi kreča i visokokvalitetnog punioca, obogaćen polimerima, za unutrašnju upotrebu.

Pročitaj više
Read less
Lako nanošenje/ugradnja
Lako obradivo
Paropropusno

Opis proizvoda

webermur gletofix je fabrički pripremljen suvi tip glet mase na bazi kreča i visokokvalitetnog punioca, obogaćen polimerima, za unutrašnju upotrebu. Zahvaljujući izabranim polimerima i dodatim aditivima, glet masa vrlo čvrsto prianja na podlogu i laka je za dalju obradu. Namenjena je završnom gletovanju zidnih i plafonskih površina do 5 mm ukupne debljine, u dva sloja, omalterisanih krečno-cementnim malterima. Glet masa je idealna za nanošenje pre Weber unutrašnjih boja.

Prednosti proizvoda

  • Unapređen polimerima
  • Izrazite beline
  • Do 5 mm debljine
 

Pakovanje

Articles information
Težina (kg) Pakovanje Paleta (kg) Potrošnja (kg/mm/m²)
Težina (kg)25 Pakovanjenatron džak Paleta (kg)1200 Potrošnja (kg/mm/m²)1
Težina (kg)5 Pakovanjenatron džak Paleta (kg)1000 Potrošnja (kg/mm/m²)1

Dokumenti

Selektuj sve
Bezbednosni list
Deklaracija o performansama
Izveštaj o ispitivanju
Tehnički list

Uputstvo za primenu

Priprema podloge

Površine na koje se nanosi masa potrebno je očistiti od prašine, masnoće i mehaničkih nečistoća. Jako upijajuće i stare podloge, pre nanošenja mase, treba premazati proizvodom weberprim podloga, a metalne delove u zidovima zaštititi antikorozivnim sredstvima do 12 sati pre početka radova. 

Priprema mase
Upotreba pripremljene mase

Pripremljena masa se nanosi nerđajućom čeličnom gletericom do maksimalno preporučene ukupne debljine od 5 mm. Posle sušenja obrađene površine, po potrebi, obrusiti finim brusnim papirom. 

Pripremljenu masu treba utrošiti u roku od 24 sata ukoliko se materijal drži u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži u suvoj prostoriji. 

Vreme sušenja

Vreme sušenja zavisi od debljine nanetog sloja i vremenskih uslova. Brzina sušenja je 4-6 sati na 20°C i pri vlažnosti vazduha od 65%, dok je optimalno vreme konačnog sušenja 2-5 dana.