Address Residences Beach Resort, Dubai

Address Residences Beach Resort

U Dubaiju, Saint-Gobain doseže do oblaka! Veći stepen urbanizacije znači i neophodan razvoj arhitekture, uz kontinuirano povećanje komfora. Ujedinjeni Arapski Emirati su se još jednom istakli u ovoj oblasti, ovog puta sa 75-spratnom kulom bliznakinjom projektovanom uz pomoć brojnih Saint-Gobain rešenja.

S pogledom na obalu, Address Residences Beach Resort transformiše urbani pejzaž plaže Jumeirah u Dubaiju. Dizajniran od strane Killa Design Architects, sastoji se od dve susedne kule od 75 spratova.

Saint-Gobain grupa je učestvovala u ovom izuzetnom projektu sa proizvodima Gyproc, Weber i Vetrotech. Odmaralište obuhvata 187 hotelskih soba, 443 apartmana sa poslugom u sobi, pet restorana, spa centar od 800 kvadratnih metara, fitnes centar sa trenerima i tri bazena, od kojih je jedan dug neverovatnih 94 metra.  

Postavljeno je više od 120.000 m2 Saint-Gobain Gyproc, GypWall ROBUST zidnog sistema, sa kombinacijama rešenja izabranih prema specifičnim potrebama prostorija, kao što su kvalitet vazduha (Activ'Air) ili otpornost na vlagu i buđ (M2TECH). U spavaćim sobama, Gyproc QUIET pregradni sistem je izabran zbog svojih odličnih akustičkih svojstava. Takođe su instalirani Gyproc MF plafoni (koristi se sa Glasroc X panelima, dizajniranim za spoljašnje prostore) i Gyproc ShaftWall (za šahtove i cevi).

Saint-Gobain Weber malteri i rešenja za hidroizolaciju su izabrani za terase, kupatila i bazene koji pokrivaju više od 100.000 m2. Primenu naših rešenja sproveo je sertifikovani partner Saint-Gobain Weber pod nadzorom i podrškom lokalnih prodajnih i tehničkih timova. 

Saint-Gobain Vetrotech je isporučio Contraflam 60 protivpožarno staklo, koje ispunjava zahteve projekta zaštite od požara - SAE Life Safeti Code. Stakla su ispunjavala i specifične uslove da prođu zahtevne testove po američkim standardima. Ugrađena su i druga Saint-Gobain Vetrotech rešenja, uključujući protivpožarna vrata, predzidove i pregrade. Ceo ovaj asortiman rešenja odabran je zbog svojih jedinstvenih performansi.

Korišćeni materijali:
  • Gyproc / Rigips: GypWall ROBUST, Gyproc QUIET, Gyproc MF Ceiling, Gyproc ShaftWall
  • Weber: malter i rešenja za hidroizolaciju
  • Vetrotech: bezbednosno staklo Contraflam 60
Address Residences Beach Resort
Address Residences Beach Resort
Address Residences Beach Resort banner 3
Address Residences Beach Resort banner 4