Brand
Fug mase

webercolor premium

webercolor premium je visokokvalitetna premium vodoodbojna fug masa, kremaste i glatke strukture, za širinu fuga do 15 mm.

Pročitaj više
Read less
Boje
BEIGE_BE205
BRICK_R415
CEMENT_G109
HONEY_Y501
MARBLE_G119
MARINE_BL709
Dostupne boje
BEIGE_BE205
BRICK_R415
CEMENT_G109
HONEY_Y501
MARBLE_G119
MARINE_BL709
MOCHA_R401
PERLA_G111
SESAME_Y505
WHITE_W011
Fleksibilno
Lako nanošenje/ugradnja
Podno grejanje
Vodoodbojno

Opis proizvoda

webercolor premium je visokokvalitetna premium vodoodbojna fug masa, kremaste i glatke strukture, za širinu fuga do 15 mm. Unapređena specijalinim tehnologijama PROTECT3® i PURE-CLEAN® koje garantuju kvalitet i postojanost boje.

Pogodna je za korišćenje kod različitih vrsta podloga, pločica i prirodnog kamena bez obzira na stepen upojnosti. Idealna je kod sistema sa podnim grejanjem, jer trpi značajnija termička opterećenja. Koristi se za unutra (kupatila, hodnici, kuhinje) i spolja (terase, ravni krovovi, fasade, bazeni) gde je izražen uticaj vode. Zahvaljujući posebno izabranim aditivima, preporučuje se i kod industrijskih postrojenja i komercijalnih objekata gde je intenzitet mehaničkog opterećenja značajan. Fug masa je otporna i na atmosferske uticaje pa se može koristiti i kod fasadnih sistema sa keramikom i prirodnim kamenom.

Prednosti proizvoda

  • Izuzetno vodoodbojna
  • Zaštićena od pojave algi, buđi i bakterija
  • Otporna na prljavštinu i pojavu fleka
 

Pakovanje

Articles information
Težina (kg) Pakovanje Paleta (kg) Potrošnja (kg/m²)
Težina (kg)5 Pakovanjevreća Paleta (kg)720 Potrošnja (kg/m²)0,3

Dokumenti

Selektuj sve
Bezbednosni list
Izveštaj o ispitivanju
Tehnički list

Uputstvo za primenu

Priprema fug mase

webercolor premium se priprema dodavanjem 1.1-1.25 l vode na 5kg materijala i mešanjem do potpune homogenizacije. Zamešanu masu treba ostaviti oko 2 minuta da odstoji pa zatim ponovo promešati. Prilikom mešanja obratite pažnju na tačno doziranje vode kako biste izbegli diskoloraciju ili pojavu fleka na površini.

Nanošenje fug mase na pripremljenu površinu

Pre fugovanja, potrebno je očistiti prazne fuge od ostatka lepka i očistiti radnu površinu (pločice) kako prašina ne bi dospela u fuge.

Pripremljen webercolor premium se nanosi gumenom gletericom. Nakon što fug masa malo stegne (očvrsne), najpre vlažnim sunđerom (nikako mokrim) skidamo višak materijala i osušeni tanki cementni sloj na površini, a zatim isceđenim (polusuvim) sunđerom izravnamo fuge.

Zamešanu fug masu treba iskoristiti u roku od 1,5 h. 

Dodatna napomena

Proizvod na temperaturama ispod +5°C nije primenljiv.

Primena na temperaturi iznad +25°C se ne preporučuje.

U fug masu zabranjeno umešavati druge materijale osim vode!

Zaprljani materijal je zabranjeno ponovo koristiti!

How to video