Brand
Hidroizolacije

webertec D-flex

webertec D-flex je jednokomponentni, visoko fleksibilni, hidroizolacioni premaz.

Pročitaj više
Read less
Fleksibilno
Jednokomponentno
Lako obradivo
Podno grejanje
Vodonepropusno

Opis proizvoda

webertec D-flex je jednokomponentni, visoko fleksibilni, hidroizolacioni premaz. Koristi za zaštitu
građevinskih objekata od uticaja vode i vlage, za unutrašnje i spoljašnje pozicije, za podloge na bazi cementa i podloge od opeke. Preporučene pozicije za ugradnju su kupatila, kuhinje, terase, balkoni, sokle, bazeni i rezervoari. Pogodan je za upotrebu i u sistemima sa podnim grejanem.

Prednosti proizvoda

  • Visoko fleksibilni hidroizolacioni premaz
  • Premošćava pukotine do 5 mm
  • Otporan na hlorisanu vodu
 

Pakovanje

Articles information
Težina (kg) Pakovanje Paleta (kg) Potrošnja (kg/mm/m²)
Težina (kg)20 Pakovanjedžak Paleta (kg)1200 Potrošnja (kg/mm/m²)1,5

Dokumenti

Selektuj sve
Bezbednosni list
Deklaracija o performansama
Izveštaj o ispitivanju
2 datasheets related with the product
2 datasheets related with the product
Atest-1-webertec-D-flex
Atest-2-webertec-D-flex
Tehnički list

Uputstvo za primenu

Priprema podloge

Podloga na koju se nanosi webertec D-flex mora biti čvrsta (najmanje 2.5 N/mm² kompresivne snage), nosiva, odmrznuta, očišćena od masnih tragova, rđe, prašine, boje i drugih nečistoća koje sprečavaju prianjanje. Mesta prekida podloge, cevi i instalacije kao i spojevi zidova i podova moraju biti zaptiveni reparativnim malterom (holkerisani). Podloga mora biti navlažena pre nanošenja materijala.

Kako se priprema webertec D-flex

webertec D-flex se priprema laganim dodavanjem 4,2 litara vode u 20 kg proizvoda (20-22% vode) i mešanjem kako bi se dobila razmešana masa bez grudvica. Ne dodajite vodu naknadno. Pripremljenu smešu upotrebiti u roku od 45 minuta. 

Nanošenje webertec D-flex-a

webertec D-flex se nanosi u najmanje 2 sloja (za prostore pod pritiskom vode i rezervoare namanje 3 sloja) pomoću gletera, četke ili valjka tako da je površina potpuno pokrivena (zaptivena). Debljina jednog sloja ne treba da prelazi 1mm.

Uglovi i ivice se moraju osigurati hidroizolacionom trakom i uglovima webertec 828 postavljanjem u prvi sloj i premazivanjem drugog sloja.

Šta nakon nanošenja

webertec D-flex nije završni sloj te je neophodno ugraditi odgovarajući zaštitni sloj (pločice ili malter). Nanošenje maltera ili lepljenje keramičkih pločica korišćenjem lepka weber.col profi je moguće nakon okvirno 20 časova. 

How to video