Počela druga godina projekta EKOOPŠTINA

Počela druga godina projekta EKOOPŠTINA

Ambasada Francuske u Srbiji i njeni partneri i delegacije Evropske unije, zajednički su otvorili drugo izdanje konkursa „Ekoopština“, koje je podržala kompanija Saint-Gobain. 


Francusko-srpska platforma za saradnju na izazovima održivog grada, kroz identifikaciju dobre prakse razvijene na lokalnom nivou u Srbiji kao i u Francuskoj, predstaviće se seminarima za lokalne zajednice u Srbiji, u Beogradu i u Nišu. Pobednici ovogodišnjeg projekta znaće se u oktobru, kada će biti svečano dodeljene nagrade. Konkurs je otvoren za sve gradove i opštine u 4 kategorije, za sve nastavnike i učenike u Srbiji koji rade na zaštiti životne sredine i koji svoje projekte mogu da prijave do 30. juna 2023. godine. 


„Kompanija Saint-Gobain je sa zadovoljstvom ponovo podržala projekat koji ima za cilj podizanje svesti kod stanovništva. Naša inovativna rešenja, energetski efikasna i koja čuvaju životnu sredinu, komplementarna su sa projektom Ekoopština. Poznat je naš slogan ‚Making the world a better home‘ i u skladu sa tim posmatramo i projekat ‚Ekoopština‘, jer ono što danas uradimo biće bolje za budućnost“, rekao je Vladan Ilić, generalni direktor kompanije Saint-Gobain za Srbiju.