Proglašeni pobednici Architecture Student Contest 2023

Proglašeni pobednici Architecture Student Contest 2023

Na nacionalnom studentskom takmičenju „Saint-Gobain Architecture Student Contest 2023“, na kojem je učestvovalo devet studentskih radova, žiri je odlučio da prvo mesto pripadne Ivi Živković, studentkinji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ona će predstavljati Srbiju na internacionalnom nivou na takmičenju ASC 2023 u junu mesecu u Lisabonu.


Žiri je radio u sastavu: prof. dr Nataša Ćuković-Ignjatović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Miljana Zeković sa Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Miomir Vasov sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Marko Matejić, MAIN Architects iz Beograda i nekadašnji pobednik takmičenja na nacionalnom nivou i Mina Milinović Balać iz kompanije Saint-Gobain građevinski proizvodi d.o.o Beograd. 


Drugo mesto je pripalo Nini Čegar i Katarini Dojčev sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, a treće Anđeli Švraki sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Takmičenje Architecture Student Contest organizovano je u Srbiji 2004. godine, a ove godine je prijavljeno 1.600 radova, sa 220 univerziteta iz 32 zemlje. 


Želimo sreću Ivi Živković na predstavljanju projekta u Lisabonu.